fredag 13 maj 2011

Gynstolsmodet

Apropå cellprovtagningen som nämndes i förra inlägget.

Jag började redan på väg dit fundera på hur jag skulle göra med strumporna. I gynstolen alltså. Jag kan aldrig bestämma mig.

Naken underkropp och strumpor PÅ. Gör att man känner sig inte bara som att man är i en mardröm där man glömt ta på sig kläderna utan som att man är i en mardröm där man glömt ta på sig kläderna och alla skrattar åt en. Komedifaktorn i att vara naken så när som på socksen. Ofta är det långt till skratt i gynläget.

Naken underkropp och strumpor AV. När man står där och drar av sig strumporna OCKSÅ känns det som att man är lite överdrivet självmedveten. Här ska jag lägga mig i gynstolen och försöka se snygg ut lixom. Dessutom har man alltid fula märken efter strumpresåren och så är det kallt på golvet.

Hur gör ni???

:)

7 kommentarer:

  1. Strumpor på och alltid en lång tröja eller linne som man kan dra ner lite när det är dags att förflytta sig.

    För min del är det mest att vara så påklädd det går.

    Å andra sidan är jag gammal fertilitetsturist och som sådan blir man lätt van vid gynstolar. Min goda väninna A och jag skrattade åt det häromdagen. Efter ett antal vändor så känns det som att man skulle kunna ha vilket samtal som helst med rumpan bar!

    SvaraRadera
  2. Hahaha så himla sant! Strumpor på och nåt längre tyg på överkroppen som man kan dra och fippla lite med.

    Men hur man än gör känns det ju som att man har dumstruten på huvudet när man väl ska åla sig upp och ner i den där stolen. För att inte tala om hur det känns att ligga där med bena i vädret och bli hissad upp OCH ner.

    SvaraRadera
  3. jag kan svara utifrån luttrad-barnmorske-perspektivet... :) strumporna på eller av, det är verkligen inget som provtagaren ens lägger märke till. hör ofta folk som t.ex. diskuterar hur pinsamt det är att inte kunnat sköta intimrakningen ordentligt när man ska föda barn, eller att de måste ha strumpor på under förlossningen eftersom de inte nått ner till fötterna för att göra pedikyr. som barnmorska kunde jag inte bry mig mindre, det är liksom inte väsentligt i sammanhanget. samma sak skulle gälla om jag jobbade med cellprovtagning. om patienten vill ha strumpor på eller av är helt upp till dem :)

    SvaraRadera
  4. Strumpor PÅ och gärna något längre plagg uppepå.
    Som den tant jag är brukar klänning och knästrumpor åka fram innan gynbesöket. Det blir så kallt om stjärten annars....

    SvaraRadera
  5. haha jag drar altid av sockarna med. Och har ett tält upptill. Och är väldigt glad för rådet innan mitt första besök "sätt dig långt ner från början, annars får du hasa ner och då kommer skinkorna bli helt särade" haha!

    SvaraRadera
  6. Tack ni bästa för överlevnadstips! :) Särskilt tack till killmamman för avdramatiserandet av hela frågan :) Jag tror nog jag nästan alltid tagit av mig strumporna förut, av estetiska skäl. Men häromdan behöll jag dom på och jag tror nog jag ska fortsätta med det. Åtminstone testa det några gånger till.

    Bra tips där med skinkorna SMBC hahaha :)

    SvaraRadera
  7. Kjol eller lång tröja och ALLTID strumpor av, för min del. :-)

    SvaraRadera