måndag 6 december 2010

Föräldrakurs

Några dagars bloggstiltje. Jag behöver lite frid och ensamhet för att samla tankar och händer det annat så blir det heller inget skrivet.

Idag började föräldrakursen. Tre timmar på raken i decembermorgonens mörker var en intensiv start men faktiskt kul. Jag säger ju att det bästa är att ställa in sig på det värsta och vara riktigt neggo inför nya grejer, som jag hade gjort i det här fallet. Möjligheterna att bli positivt överraskad blir ju enorma! Och jag älskar att ändra mig. Har ingen prestige förknippad med sånt. Kan jag lära mig att gilla nåt istället för att ogilla så gör jag ju så klart helst det.

Och bebis pappa var med. Jag tror vi gjorde en trovärdig tolkning av rollen som normalt par. Det var faktiskt helt okej att få ett gemensamt projekt och gemensamma uppgifter. Att få ett barn är väl tyvärr det mesta vi har haft gemensamt under hela tiden vi har känt varandra. Trots idoga försök att bygga upp en hållbar relation på EN stark fysisk attraktion och EN MILJARD olikheter och krockar.

Det var en härlig barnmorska som höll i det hela den här gången. Och det var lite gruppdiskussion och några av tjejerna som kändes som dom skulle kunna bli kompatibla och andra kändes helt osynkbara. Som i övriga livet. Men sånt där med första intryck kan ju också visa sig vara helt fel. Och så fick vi lite info om förlossningsförloppet, fick kolla rolig dvd om andnings- och avslappningsövningar och fick sedan göra praktiska andningsövningar själva med papporna i rollen som barnafödare. Bra twist!

Jag är så himla hormonlipig så jag började tåra mig vid blotta anblicken av dockan som skulle föreställa barnet som passerade genom förlossningskanalen! :) Och bebbe böljade i magen säkert koffeinkickad av fikapausen. Jag har druckit max 5 koppar kaffe under hela graviditeten. Har tyckt det har varit lika bra att avstå med tanke på att mitt blodtryck är spökigt redan från början.

Är nu helt slut efter att ha börjat dagen vid 6-snåret och dessutom ha träffat FOLK. Vila.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar