måndag 29 november 2010

Jag läste en bok


Fick låna den här boken av en kompis. Var lite skeptisk på grund av omslaget, författarna och hyste farhågor om att den skulle vara lattemorsig på gränsen till outhärdlig. Sen slukade jag den på två dagar och tyckte den var härlig. En välkommen variant på upplysningsböcker man redan läst. Den består till stor del av personliga upplevelser och erfarenheter av all den där faktan man redan läst om i flera olika böcker, så den bidrog faktiskt med ett nytt perspektiv och lite nytt att tänka på.

Rekommenderas, dock med lite reservationer för att den är väldigt heterosexuell och väldigt mamma-pappa orienterad. Och lite utflykt till en annan verklighet blir det när Hannah Widell skriver om föräldrapenningen och klagar på att hon plötsligt fick så låg inkomst eftersom maxbeloppet i föräldrapenningen är så lågt (cirka 34 000 kr).

Jodu Hannah, du skulle pröva en mil i dom här mockasinerna och klaga sen.

2 kommentarer:

  1. Gillade också den här boken. Den vägde liksom upp alla traditionella faktaböcker man annars plöjde under graviditeten.

    SvaraRadera
  2. Tänkte exakt samma sak när jag läste den. Blev jäkligt trött på hennes inställning till den nya ekonomin. Annars skönt avslappnad och inte så himla mycket aja baja.

    SvaraRadera