torsdag 9 juni 2011

Tell me

Varför döper man sitt barn om man själv inte är troende?

Vet ni om att ni tvångsinskriver ett ovetande barn som inte själv kan ta ställning in i en av världsreligionerna som orsakat krig och massmord sen tusentals år tillbaks?

Why?

4 kommentarer:

  1. Men det är ju en så fiiin tradition.

    Jomenvisst, verkligen. Jättefin. Rena det lilla livet från synd, det har ju precis börjat leva och redan hunnit synda?! Har själv ställt mig frågan, så ska bli intressant med svaren.

    SvaraRadera
  2. För presenterna :D haha nej Bambi ska inte döpas. Vi ska ha namnkalas däremot. Fira hans ankomst! För det tycker jag verkligen är något att fira. Tror att många som döper osm itne är troende egentligen bara vill fira. Och vissa gör det säkert för frid i familjen, i af här på landsbygden är det väl alltid en mommo eller faffa som tycker sitt.

    SvaraRadera
  3. Maja: Det är arvssynden du vet, den kommer ingen ifrån! ;)

    Yevonde: Jo, jag har fattat att det är mycket den grejen, med släktens förväntningar och att "man gör så". Men det är ändå en väldigt stor grej att göra och att så många vuxna tänkande människor som till vardags kanske till och med är kritiska mot religion ändå väljer att döpa sina barn tycker jag är så himla konstigt.

    SvaraRadera
  4. håller med dig. vi ska ha en namngivningscermoni i egen regi, det känns mera "oss", särskilt som varken jag eller min man är med i svenska kyrkan :)

    SvaraRadera