torsdag 19 juli 2012

Nya vanor

Det här kan ingen tro, allra minst jag, men jag har det stora nöjet att meddela att ongen sedan två veckor har genomgått en metamorfos vad gäller sömnvanor. För alla er som tålmodigt väntat på det, kommer här äntligen ett inlägg helt utan klagolåt och sura miner. För två veckor sedan började Alfons sova hela natten. Inte nog med det, han blev plötsligt också en fena på det här med insomning. Så här går det till nuförtiden: jag lägger honom i sängen efter sagoläsningen. Han ligger lugn och trött kvar på sidan och blinkar pömsigt. Jag sjunger två sånger och klappar honom lite. Sedan går jag ut. Klart. Inte ett pip till. Sen sover han antingen till 5 då han flyttar över till min säng där han sover ett par timmar till, eller som idag då han sov i sin egen säng till 7. Från klockan 20. Alltså nästan 12 timmar i sträck.

Greppa den grejen den som kan. Jag fattar ingenting. Var lärde han sig det? Läste han till slut instruktionsboken för lämpligt bebisbeteende sig kvälls- och nattetid? Det är en sån TOTAL kontrast till hur det var förut! Hur kunde han bli så hundraprocentigt bra på att sova och lägga sig från att ha varit helt dysfunktionell på båda plan? Jag gör ingenting annorlunda.

Jag sover fortfarande rätt stört. Har man vaknat en till tio gånger per natt i ett och ett halvt år lär man nog fortsätta med det ett tag till. Men shit vad jag älskar det här nya. Att få sova är liksom basicgrejen, förutsättningen för att annat också ska fungera.

Kanske skulle jag aldrig ha skrivit det här. Pratar man om det försvinner det. Men två veckor nu, det känns ändå som ett mönster. Kompenserar han sina första 18 månaders störda sömn med att sova så här de kommande 18 så är allt förlåtet och jag kanske kan börja återta mänsklig form.

Ja, han blir 18 månader idag! Kärleken.

8 kommentarer:

 1. Åh så härligt att läsa! Fortsätt så Alfons. Och till sist förstår förhoppningsvis din kropp att den lugnt kan sova vidare hela natten, så du kan få känna dig lite utvilad, helst snart :)

  SvaraRadera
 2. Hurra hurra på 18-månaders daaaan!!
  Och tack för dina värmande ord, det behövs just nu kan jag säga.
  Stor kram du fina!

  SvaraRadera
 3. Åh vad härligt!! Grattis!! :)

  SvaraRadera
 4. kom tillbaka till den här världen! Han måste hunnit bli tonåring nu ;) kram från PPD

  SvaraRadera
 5. *pickar på axeln* Hörru! Hoppas läget är bra med er!

  SvaraRadera
 6. Blöjor,barnmat,välling mm ,direkt hem tilldörren med hemleverans över hela Sverige.

  NU ÄVEN MED BYXBLÖJOR OCH BLÖJTÅRTOR.

  www.blojbudet.se

  SvaraRadera